VREMENSKA NAPOVED

Prihaja pravi poletni vikend, nato bo sledil šok

V ponedeljek in torek bodo lahko temperature dosegle tudi 33 stopinj Celzija.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Pred nami je pravi poletni in sončni vikend, obljublja Brane Gregorčič iz Agencije RS za okolje. Naslednji teden pa nas vsaj dva dni čakajo izredno visoke temperature, portal Neurje.si napoveduje celo vročinski val.

Če se bo najnovejša napoved uresničila, bodo temperature v začetku tedna dosegle tudi 32 ali 33 stopinj Celzija, nam je pojasnil Gregorčič. Vročina se bo po nekaterih napovedih stopnjevala. Dežurni prognostik ob tem poudarja, da se lahko napovedi še spremenijo. O vročinskem valu bi lahko govorili, če bi take temperature vztrajale tri dni ali več.

Kaj pa vikend?

Najbolj stabilno in sončno vreme v te tednu bo v petek, ko bodo temperature dosegle do 28 stopinj Celzija, padavin za ta dan pa ni na vidiku. Zahodni veter bo morda malce ublažil vročino, bo pa po besedah Gregorčiča ta dan idealen za sušenje sena.

V soboto bo vročina bolj izrazita, temperature se bodo povzpele do 30 stopinj. Zvečer se lahko predvsem na severu države pojavi kakšna nevihta. Nedelja bo v glavnem sončna, ne bo pa tako vroče kot v soboto. Nevihte so v nedeljo malo verjetne. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije