PRIČESKA

Pričeske za dober namen

Marko Hriberšek vabi na že drug dobrodelni dogodek Odrežimo drugačnost. Frizerji iz vse Slovenije bodo v zameno za prostovoljni prispevek brezplačno strigli obiskovalce.
Fotografija: Tanja Skaza je redna stranka mladega frizerja Marka Hriberška. FOTO: Staš Zupanc
Odpri galerijo
Tanja Skaza je redna stranka mladega frizerja Marka Hriberška. FOTO: Staš Zupanc

VELENJE – Ni minilo niti 14 dni od dobrodelnega dogodka v Velenju z naslovom Misli hrabro, ki ga je v sodelovanju s predsednico Društva diabetikov Velenje Romano Praprotnik mojstrsko izvedel 27-letni frizer Marko Hriberšek, ko so v dvorano velenjskega kulturnega doma pritegnili množico obiskovalcev, ki so s plačilom vstopnine prispevali za nakup posebnih blazin za preležanine, s katerimi imajo sladkorni bolniki veliko težav, že se obeta nov.
 

Prvi del akcije že za nami


V četrtek je namreč okoli 50 frizerjev po vsej Sloveniji že drugič zapored sodelovalo v akciji Odrežimo drugačnost – Ambasadorstvo spretnih rok za dobrobit otrok. To je bil prvi del akcije, ko so frizerji tretjino dnevnega zaslužka namenili Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje ter ZPMS Velenje. Drugi del dobrodelnega dogodka se bo odvijal 23. junija na Velenjski plaži v sklopu tridnevnega dogodka Skok v poletje oziroma Pljusk, ki ga organizira občina Velenje.
Z lanske akcije Odrežimo drugačnost FOTO: FB
Z lanske akcije Odrežimo drugačnost FOTO: FB

»Akcijo smo začeli lani, odziv je bil res fantastičen, saj smo za dober namen tudi s pomočjo občine, ki je primaknila svoj del, zbrali več kot 5000 evrov. Frizerji se bomo znova zbrali in v improviziranem salonu na prostem frizirali mimoidoče, ki bodo namesto plačila storitve darovali poljuben prostovoljni znesek, ta bo vštet končni vrednosti dobrodelnega dogodka,« pojasnjuje Hriberšek, lastnik frizerskega salona MH Studio.
 

Rušijo tabuje in zbirajo za otroke


Z dogodkom, dodaja Hriberšek, »želimo porušiti družbene tabuje o poklicu frizerja, prav tako pa želimo, da s pomočjo naših čarobnih rok ustvarimo lepši jutri za pomoči potrebne«. Njegova zvesta podpornica in stranka je direktorica lokalnega podjetja Plastika Skaza.

»Marko Hriberšek je človek z veliko družbene odgovornosti. S svojo pozitivno energijo in srčnostjo se usmerja v dogodke, ki podpirajo dobrodelnost s ciljem. Občudujem njegovo zagnanost in sem ponosna, da že drugo leto zapored organizira dobrodelni dogodek Odrežimo drugačnost. Mladi in zagnani Marko je zgled marsikomu in s svojimi dejanji pušča sledi po vsej Sloveniji,« nam je zaupala​ Tanja Skaza.


Lani je dogodek na Velenjski plaži pritegnil na tisoče obiskovalcev, zato ne dvomijo, da letošnja akcija ne bi bila vsaj podobno uspešna. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije