POD MIZO

Pri poslancu pod mizo opazili steklenico žganja. Razkrivamo ozadje dogajanja (FOTO)

Preverili smo, kako se je steklenica žganja znašla v dvorani državnega zbora.
Fotografija: Državni zbor. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Državni zbor. FOTO: Uroš Hočevar

Na twitterju se je pojavila fotografija, ki je na slovenskem političnem parketu dvignila kar nekaj prahu. Poslancu SAB Andreju Rajhu je namreč 'družbo' v poslanskih klopeh delala steklenica žganja, natančneje slivovka. S fotografije je razvidno, da embalažo pijače krasi tudi logo Slovenske nacionalne stranke.

V kakšnih okoliščinah in kdaj je nastala fotografija, smo preverili v stranki Alenke Bratušek. Kot pojasnjujejo, je bila fotografija posneta decembra lani, ko je predsednik in vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič vodjem oziroma namestnikom vodij poslanskih skupin podaril steklenico žganja.

»Gospod Jelinčič je obdarovanje opravil v veliki dvorani državnega zbora, kar je razvidno tudi z uradnih video posnetkov. V imenu poslanske skupine SAB je darilo prevzel Andrej Rajh. Tedaj je bilo v dvorani več steklenic od zgolj ene objavljene, zato se nam zdi skrajno nepošteno in nekorektno, da se na takšen način manipulira in diskreditira našega poslanca. Uživanje hrane in pijače v dvoranah državnega zbora sicer v splošnem ni dovoljeno,« pojasnjujejo Bratuškovi.

Kasneje pa je Rajh na twitterju še objavil posnetek, kako je prevzel 'zloglasno' steklenico. 

image_alt
Ste videli, kaj je Hojs počel med interpelacijo? Dobil bo opomin (VIDEO)

Čuš na sejo prinesel šestorčka

To pa ni bil edini primer doslej, ko je nekdo izmed poslancev v dvorano državnega zbora prinesel alkohol. Nekdanji poslanec Andrej Čuš, danes državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo in predsednik Zelenih Slovenije, je med razpravo na dan privlekel pivo. Bilo mu je namreč dovolj polemik o tem, kdo je zmagovalec druge svetovne vojne, zato se je odločil, da v parlament prinese dva sixpacka in vse zainteresirane poslance povabil, da si postrežejo.

Takratni predsednik državnega zbora Milan Brglez je tedaj Čuša opomnil, da vnos hrane in pijače v dvorano državnega zbora ni dovoljen, pozval pa ga je tudi k primernemu obnašanju v hramu demokracije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije