BELA ODEJA

Preverite, kdaj se bo meja sneženja spustila do nižin in koliko snega bo zapadlo

Padavine bodo zajele vso Slovenijo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

V soboto čez dan bodo padavine zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo začela spuščati, napoveduje Agencija RS za okolje. A kot dodajajo, je za zdaj še negotovo, kdaj bo dež prešel v sneg tudi po večini nižin. Po bolj verjetnem scenariju bi lahko v večjem delu nižin zapadlo od pet do deset centimetrov južnega snega.

Danes popoldne bo oblačno in deževno, meja sneženja bo med 1300 in 1700 metri, predvsem v Zgornjesavski dolini lahko sneži do doline. Zvečer bodo padavine prehodno ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo v severni in severovzhodni Sloveniji od 0 do 2, drugod od 2 do 7, ob morju do 14 °C.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo čez dan znova okrepile. Ohladilo se bo. Meja sneženja se bo začela spuščati. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem popoldne burja. Zvečer ali v noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo v severni in severovzhodni Sloveniji od –1 do 1, drugod od 2 do 4, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem do 12 °C.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije