OPOZORILO

Preverite, kje so namerili 36 stopinj Celzija

Po vročem vikendu naj bi v ponedeljek sledila ohladitev.
Fotografija: Sredi vročinskega vala smo. FOTO: Xurzon Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Sredi vročinskega vala smo. FOTO: Xurzon Getty Images, Istockphoto

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Ob 13. uri so na samodejni merilni napravi Dolenje pri Ajdovščini namerili 36 stopinj. Dvajset minut kasneje se je živo srebro ustavilo pri 36 na samodejni merilni napravi Bilje pri Novi Gorici, dve stopinji manj so namerili na Cerkniškem jezeru, v Ilirski Bistrici, na merilni napravi Godnje in Vedrijan.
 
Vroči dnevi so pred nami. FOTO: Imgorthand, Getty Images
Vroči dnevi so pred nami. FOTO: Imgorthand, Getty Images
Agencija za okolje opozarja, da je pred nami peklensko vroč vikend in da bo vročinski val dosegel vrhunec. Napovedali so, da bodo današnje najvišje dnevne temperature od 30 do 34, na Goriškem do 36 °C.

Nekaj podobnega se nam obeta tudi v nedeljo. Jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 29 do 35. Popoldne in zvečer bodo na severu in severovzhodu krajevne nevihte, dodajajo pri agenciji za okolje. 

image_alt
Katastrofalna napoved za Slovenijo: »Zelo hudo bo«


Po peklensko vročem vikendu pa se v začetku prihodnjega tedna obeta osvežitev. V ponedeljek bo še pretežno jasno, pihal bo južni do jugozahodni veter. Proti večeru se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo ponoči širile proti jugu. Do torka zjutraj bo dež zajel večji del države in v torek popoldne od severa ponehal. Osvežilo se bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, še napovedujejo. 

Izdali so tudi opozorilo in zapisali, da bo do vključno ponedeljka po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Kakšne so razmere pri vas? Pošljite nam fotografijo in pokažite, kako se hladite. 


 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije