KRIČANJE IN GROŽNJE

Pretresljivo dogajanje pri državnem zboru: celo grožnje z likvidacijo

Zgodilo se je po sredini seji.
Fotografija: Zgodilo se je v neposredni bližini državnega zbora. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Zgodilo se je v neposredni bližini državnega zbora. FOTO: Matej Družnik

Poslanec SDS Dejan Kaloh je na twitterju razkril, kaj se je dogajalo po koncu sredini seji državnega zbora. Nasproti hrama demokracije naj bi dva moška okoli 16.45 kričala na njihove poslance, ko so odhajali domov. Policijo je pozval, naj »vsaj enega policista postavijo na začetek stopnic pri vhodu v garažo« in na ta način poslancem zagotovijo varnost. »Verjetno je naš DZ edini parlament v Evropi, da se 10 m (!) od stavbe parlamenta prostaško kriči na poslance, policija pa takih - tudi potencialno nevarnih osebkov niti ne popiše,« je zapisal Kaloh.

Pod objavo se je oglasil tudi poslanec NSi Jožef Horvat, ki je razkril, da sta tudi njemu dva grozila z likvidacijo. Kaloh pa je ob tem izrazil upanje, da bo policija moška vsaj zaslišala. 

Horvat poziva pristojne, naj jim zagotovijo varno pot do garažne hiše

Jožef Horvat. FOTO: Blaž Samec
Jožef Horvat. FOTO: Blaž Samec
Kaj se je zgodilo, smo preverili tudi v stranki NSi. V službi za odnose z javnostjo pojasnjujejo, da se je incident zgodil, ko je šel Horvat čez cesto proti garažni hiši. Pri stopnicah, ki vodijo v podhod, sta stala neznanca in ga grobo verbalno napadla. Med drugim sta mu tudi grozila, se pa menda to ni zgodilo prvič.

Horvat incidentu ni posvetil velike pozornosti, saj da se mu je mudilo. Prav tako dogodka ni prijavil policiji. Je pa na twitterju javno pozval državni zbor in policijo, naj poslancem zagotovijo varen prehod od stavbe državnega zbora do parkirne hiše.

Kot smo izvedeli pri ljubljanski policijski upravi, policija o tovrstnih dogodkih ni bila obveščena. Na odgovor stranke SDS še čakamo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije