CUSHINGOV SINDROM

Pretresljiva zgodba Slovenca s hudo boleznijo: Šele samoplačniško so ga vzeli resno

Borut Krog se je sedem let boril z redko boleznijo, imenovano Cushingov sindrom. Težave so se začele malo po njegovem dvajsetem rojstnem dnevu.
Fotografija: Borut Krog. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Borut Krog. FOTO: Črt Piksi

»Če pustimo ob strani fizične bolečine in nepojasnjene modrice na telesu, je bilo težko tudi, ker sem bil videti povsem drugače kot nekoč. Ko sem šel mimo ogledala, se včasih sploh nisem prepoznal,« se spominja danes 31-letni Borut Krog. Za njim je kopica neuspešnih preiskav, leta prošenj zdravnikom, naj ga vendarle pošljejo na pregled hormonov, in na koncu operacija tumorja na hipofizi, ki je prinesla težko okrevanje, a hkrati konec mučnih kroničnih težav. 

Kdaj so se začele vaše težave?

V poznih najstniških letih sem bil športno zelo aktiven, nato pa sem se moral v času študija odločiti, kaj bodo moje prioritete, zato sem se nehal ukvarjati z nogometom. V nekaj mesecih sem pridobil veliko teže, približno 15 kilogramov, nato sem hitro shujšal, moj obraz pa je ostal okrogel. To je bil prvi znak, ki sem ga opazil. Nato so se mi začele pojavljati bolečine v mišicah in zelo hitro sem dobil modrice, tudi ob blagih udarcih. Hodil sem k zdravnici, ona pa je večino bolečin pripisovala nogometu, ki sem ga še vedno rekreativno igral. Šel sem na pregled ščitnice, to bi namreč lahko bil vzrok za otekel obraz, dejali so mi, da na ščitnici ni večjih posebnosti. Sledil je obisk dermatologa, tudi on ni odkril vzroka za modrice.

Preberite intervju na onaplus.si

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije