ZELENA LUČ

Prepričljivi Počivalšek

Veliko pozornosti namerava nameniti uporabi evropskih sredstev, da bi s čim manj birokratskimi težavami podporo dobili tisti, ki jo potrebujejo.
Fotografija: Zdravko Počivalšek. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Odbor DZ za gospodarstvo je predstavitev kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška ocenil kot ustrezno. Kandidat meni, da je mogoče koalicijsko pogodbo uresničevati v dialogu, ne da bi poslabšali konkurenčnost poslovnega okolja. Poudarja tudi uporabo evropskih sredstev in upravljanje državnega premoženja. Počivalšek, ki je bil na čelu tega resorja že med vlado Mira Cerarja in prihaja iz ministrske kvote SMC, je na današnji seji člane odbora prepričal: njegovo predstavitev so podprli z 11 glasovi za in nobenim proti. Med prioritetami je izpostavil ohranjanje konkurenčnosti poslovnega okolja, ki mora biti stabilno in predvidljivo. Zato bo ključno, da bodo spremembe usklajevali med različnimi déležniki, tudi socialnimi partnerji, in ne bodo uvedene čez noč, da se bodo podjetja lahko prilagodila. Le gospodarska rast bo namreč lahko zagotovila tudi izpolnitev koalicijskih zahtev ob nadaljnji vzdržnosti javnih financ, je poudaril.

Veliko pozornosti namerava Počivalšek nameniti uporabi evropskih sredstev, da bi s čim manj birokratskimi težavami podporo dobili tisti, ki jo potrebujejo. Med prioritetami je navedel tudi nujnost izboljšanja upravljanja državnega premoženja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije