MLADI ZDRAVNIK

Prepeljan v UKC: 35-letnik trikrat negativen, nato je zbolel

Gre za zdravnika, ki se je okužil na urgenci v Brežicah pri bolnici, ki je iskala pomoč.
Fotografija: Bolnika so prepeljali v UKC Ljubljana. Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Bolnika so prepeljali v UKC Ljubljana. Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel

V Splošni bolnišnici Brežice imajo dve potrjeni okužbi med zaposlenimi, v obeh primerih gre za zdravnika, ki sta 15. in 16. julija delala na tamkajšnji urgenci in sta se okužila od bolnice, ki je pri njih iskala pomoč, je za STA povedala direktorica bolnišnice Anica Hribar.

Oba zdravnika sta se torej okužila na delovnem mestu. V urgentnem centru so namreč obravnavali bolnico, pri kateri so sumili okužbo z novim koronavirusom, do potrditve testa pa so jo imeli v izolaciji. Nato so jo zaradi zdravstvenih težav hospitalizirali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.


Trije negativni izvidi, četrti pozitiven v novomeški bolnišnici

Zdravnik, ki se je okužil, je bil zadnjič na delovnem mestu 17. julija. Pozneje naj bi tega zdravnika (šlo naj bi za 35-letnika) obravnavali v novomeški bolnišnici, kjer so ga sprejeli s tremi negativnimi izvidi, naknadno pa so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Trenutno se zdravi na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Kot je povedala Mateja Logar z Infekcijske klinike, je bil včeraj premeščen iz novomeške bolnišnice v UKC Ljubljana, njegovo stanje pa je stabilno.


Preberite še:

V zadnjih 24 urah 24 novih okužb, aplikacija za sledenje pripravljena (VIDEO)
Koronavirus v slovenskem vrtcu, okužena otrok in zaposlena


Ena zdravnica v izolaciji

Prav tako so potrdili okužbo pri zdravnici, ki je prav tako 15. in 16. julija delala na urgenci in je bila v stiku z bolnico. Zdravnica je v izolaciji od prejšnjega tedna, ko je začela dobivati simptome, je pojasnila Hribarjeva.

Po njenih navedbah ni v karanteni noben od zaposlenih. Pri sedmih zaposlenih, ki so bili v stiku z bolnico, spremljajo zdravstveno stanje in jih enkrat na teden testirajo. Poudarila je, da vsi redno uporabljajo zaščitno varovalno opremo, tudi pri obravnavi omenjene bolnice s covidom-19.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije