PCT-POGOJ

Preobrat na bencinskih servisih, to so naročili zaposlenim

Nekateri prodajalci so bili deležni jeze in hudih besed.
Fotografija: Preverjanje PCT-pogoja na Petrolu. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Preverjanje PCT-pogoja na Petrolu. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na bencinskih servisih družbe Petrol so danes zgodaj popoldne odpravili blokade s točilnih mest, je potrdil Aleksander Salkič, direktor Korporativnega komuniciranja. A pozor, pogoj PCT je še vedno obvezen in ga v primeru vstopa v prodajalne bencinskih servisov tudi preverjajo.

V dopoldanskih urah so namreč izpolnjevanje pogoja PCT pri strankah preverjali pred točenjem goriva in pred vstopom v prodajalno. Točenje goriva je bilo na vsakem točilnem mestu tehnično onemogočeno pred potrditvijo izpolnjevanja pogoja PCT. Po poročanju portala Koroške novice so zaposleni popoldne od vodstva dobili drugačna navodila, in sicer, da lahko gorivo ponovno točijo vsi.

image_alt
Incident zaradi PCT v Brežicah, na pomoč policija


Salkič je dejal še, da računajo na to, da ljudje zdaj že vedo, da ob vstopu v prodajalne na bencinskih servisih potrebujejo pogoj PCT. Sicer pa stranke Petrol spodbuja k brezstičnemu  plačevanju, saj jim v tem primeru ni treba vstopiti v prodajalno.

Zaposleni na nekaterih bencinskih servisih so bili dopoldne deležni številnih žaljivih besed, prišlo pa je tudi do incidenta. Kot smo izvedeli, se je ena oseba pripeljala polnit rezervoar, a ji zaposleni, ker ni izpolnjevala PCT-pogoja, niso dovolili točenje goriva. Oseba je zato na točilnem mestu zaklenila avto in odšla.

Pri OMV so za Slovenske novice pojasnili, da do zdaj na terenu niso imeli izjemnih situaciji, prav tako ni bilo večje gneče. »Gostje so v veliki večini seznanjeni z novimi pogoji in pripravljeni izkazati izpolnjevanje pogoja z ustreznimi potrdili,« pravi predstavnica za stike z javnostjo Valentina Danev.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas