ŽALJIVO

Prek vseh meja dobrega okusa: to je zapisal o Pivčevi

Objavljeno 12. avgust 2020 11.54 | Posodobljeno 12. avgust 2020 12.16 | Piše: Ma. M.

Nekdanji minister je objavil žaljiv tvit, ki je letel na Aleksandro Pivec. Zdaj tega zapisa na njegovem profilu ni več.

Jože P. Damijan. FOTO: Jure Eržen, Delo
Redni profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti Jože P. Damjan si je privoščil žaljiv tvit o dogajanju v sedanji vladi in ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec. Na svojem profilu, kjer ima približno 4.800 sledilcev, je zapisal: »Kot pravimo na Štajerskem: šla bo kot k*** s plesa, ko je Janez Janša ne bo več potreboval. In to bo ob prvem glasovanju v parlamentu, ko Desus ne bo več zagotovil glasov. Vsem je to jasno, razen njej.« Gre za besede uglednega strokovnjaka. 

Te objave danes sicer ni več. Kot je poročal Planet TV, jo je Damijan odstranil na zahtevo ekonomske fakultete, ki takšnega načina komuniciranja na fakulteti ne podpira in ne odobrava. 
 

Preberite še:

Oglasil se je Janša, Pivčeve ni omenil, a kot kaže, meri s prstom na Desus
Poslanska skupina zahteva glavo Pivčeve, ona odgovarja (VIDEO)

Spomnimo, Damijan je bil kratek čas minister v vladi Janeza Janše – v letih 2005 in 2006 –, odgovoren za razvoj. 

image
Tvit uglednega ekonomista Jožeta P. Damijana. Tvit je sicer že izbrisan. FOTO: Siol, zaslonska slika

Da je raven komuniciranja v Sloveniji sila nizka – tudi ko gre za odgovorne osebe na vodstvenih funkcijah –, dokazuje komunikacija na twiterju. Ja, predvsem na tem družbenem omrežju. Pred dnevi je odmeval zapis uslužbenca ministrstva za notranje zadeve Boruta Jakopina, ki je na žaljiv način komentiral delo CSD, retvital pa ga je celo državni sekretar Vinko Gorenak, ki prihaja iz vrst SDS (retvit je kasneje umaknil).
Deli s prijatelji