GROŽNJA OMIKRONA

Nas bodo doleteli novi ukrepi? Ministra Poklukarja skrbi to

Slovenija bo verjetno sledila navodilom evropskega centra za obvladovanje bolezni, kar pomeni strogo izvajanje preventivnih ukrepov in cepljenje.
Fotografija: Ministra skrbi predvsem kužnost omikrona. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Ministra skrbi predvsem kužnost omikrona. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Potem ko je koronavirusna različica omikron prišla tudi v Slovenijo, se je izredno sešla strokovna svetovalna skupina za covid 19. 

Preberite še: 

image_alt
Toliko potrjenih primerov omikrona do zdaj v Sloveniji

Nas čakajo novi ukrepi?

Kot je za nacionalno televizijo potrdil minister za zdravje Janez Poklukar, zaradi omikrona za zdaj ne predvidevajo novih ukrepov v času pred prazniki. Tudi še ni konkretno znano, kaj je sklenila svetovalna skupina, bo pa to verjetno javnost izvedela v prihodnjih dneh, pravi minister. Slovenija bo verjetno sledila navodilom evropskega centra za obvladovanje bolezni, kar pomeni strogo izvajanje preventivnih ukrepov in cepljenje.

Preberite še

image_alt
Obvezno cepljenje proti covidu 19? Oglasil se je Pahor

Ministra pa skrbi zlasti kužnost različice omikron, saj poudarja, da se lažje in hitreje širi kot delta, celo od dva- do petkrat hitreje.

Pri tem je neznano, v kolikšnem odstotku povzroča težek potek bolezni, ta podatek pa je ključen, saj vpliva na hospitalizacije in zdravljenje na intenzivni negi, je še dodal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije