KORONAVIRUS

Pred poslance ne bo stopil, ker je v karanteni

Poročili bosta izvoljencem ljudstva predstavila njegova namestnika.
Fotografija: Virus se je širil predvsem med strokovnimi sodelavci nekaterih poslanskih skupin. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Virus se je širil predvsem med strokovnimi sodelavci nekaterih poslanskih skupin. FOTO: Uroš Hočevar

Poslanke in poslanci državnega zbora bodo v četrtek obravnavali poročilo varuha človekovih pravic za leto 2019 in poročilo o izvajanju nalog državnega preventivnega mehanizma za preteklo leto, a poročil jim ne bo, kot je to v navadi, prestavil aktualni varuh.

Peter Svetina je namreč od sobote, 17. oktobra, v karanteni zaradi stika z okuženo osebo s koronavirusom, zato bosta poročili v njegovem imenu predstavila namestnika varuha človekovih pravic Miha Horvat in Ivan Šelih, so sporočili iz urada.

Sicer pa tudi v državnem zboru niso imuni na virus. Okužil se je poslanec SD Gregor Židan, v karanteni je bil tudi strokovni sodelavec SD. V karanteni so bili tudi poslanci LMŠ Jerca Korče, Igor Pečko, Andreja Zabret, Jože Lenart, Tina Heferle in Nik Prebil ter več strokovnih sodelavcev, potem ko so okužbo potrdili pri več strokovnih sodelavcih poslanske skupine LMŠ.

Poslanec SDS Dejan Kaloh, ki je bil v stiku z okuženim mariborskim županom Sašo Arsenovićem, pa je sporočil, da je bil njegov test na virus negativen. Poleg Kaloha so v samoizolaciji zaradi stika z Arsenovićem tudi Andrej Rajh (SAB), Franc Trček (SD) in Lidija Divjak Mirnik (LMŠ).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije