NAPAD NA POSLANCA PRED DZ

Napadli Branka Grimsa, nasilje nad poslancem obsodili tudi Pahor, Golob in Inštitut 8. marec

Vse okoliščine dogodka policisti še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca kot tudi za zaščito žrtve.
Fotografija: Branko Grims. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Branko Grims. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek

Ljubljanska policijska uprava poroča, da so jih danes nekaj pred 16. uro obvestili o dogodku v okolici državnega zbora, kjer se je do zdaj neznana oseba nasilno vedla do enega izmed poslancev. Kot je je družabnem omrežju zapisal prvak SDS Janez Janša, naj bi šlo za poslanca Branka Grimsa

»V neposredni bližini so bili policisti, ki so napadalca videli, vendar jim je pobegnil. Območje DZ je pokrito z varnostnimi kamerami, zato identifikacija za pristojne ne bi smela biti težka,« je sporočil Janša.

Janša je ob tem poudaril: »Ni pa to prvič. Isti ljudje z rdečo zvezdo že mesece grozijo s smrtjo poslancem in volilcem SDS

Neznanec ga je porinil po stopnicah

»Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu,« je za portal Siol povedal Grims. Kot je dodal, je dogodek že prijavil policiji.

V SDS se bodo na napad odzvali na novinarski konferenci v soboto.

Okoliščine dogodka policisti še preiskujejo

Vse okoliščine dogodka policisti še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca kot tudi za zaščito žrtve.

Policisti poudarjajo, da dogodke z elementi nasilja obravnavajo z ničelno toleranco ter jih ostro obsojajo, saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije