KONČNO POLETJE

Pred nami rekordno vroč dan, a prihajajo nevihte in ohladitev

Temperature se bodo povzpele do 35 stopinj Celzija.
Fotografija: Visoke temperature. FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
Visoke temperature. FOTO: Shutterstock Photo

V zadnjem julijskem tednu bomo končno občutili prave poletne temperature. Danes bo pretežno jasno in vroče. Čez dan bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje.

Danes bo pasje vroče. FOTO: Arso
Danes bo pasje vroče. FOTO: Arso

Jutri bo dokaj sončno, popoldne in zvečer pa bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Zapihal bo severovzhodni veter, pozno zvečer na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 26 do 30, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.
 

Vikend sončen in topel

Od petka do nedelje kaže, da bo nad našimi kraji vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka, v prvi polovici prihodnjega tedna pa bo izrazit prehod hladne fronte ob nastanku sekundarnega ciklona v severnem Sredozemlju.

V petek in soboto bo sončno in toplo. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija. Tudi v nedeljo se obeta sončno in toplo vreme, verjetnost za plohe in nevihte pa bo nekoliko večja. V prvi polovici prihodnjega tedna bo povečana verjetnost za padavine, delno nevihte.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije