VSE STOJI

Kolaps na slovenskih cestah, na mejah čakajo več ur (FOTO)

Ker je v nedeljo praznik Marijinega vnebovzetja, je pričakovati močno povečan promet tudi proti Brezjam na Gorenjskem.
Fotografija: Dolge kolone na slovenskih cestah. FOTO: Promet.si
Odpri galerijo
Dolge kolone na slovenskih cestah. FOTO: Promet.si

Tudi ta konec tedna je pričakovati močno povečan promet čez Slovenijo proti mejnim prehodom s Hrvaško in z Avstrijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi v obeh smereh. Ker je v nedeljo praznik Marijinega vnebovzetja, je pričakovati močno povečan promet tudi proti Brezjam na Gorenjskem.

Prometnoinformacijski center za državne ceste voznikom priporoča, da pripravijo vso potrebno dokumentacijo za prehod meje, izbirajo manj obremenjene mejne prehode s Hrvaško in preverijo čakalne dobe, preden se odpravijo na pot in pred prihodom na mejo.

Pred odhodom na dopust naj preverijo svoje vozilo, se na pot odpravijo spočiti ter si privoščijo več postankov. Zaradi hitrih vremenskih sprememb predlagajo spremljanje razmer na cestah ter načrtovanje poti ob prometno manj obremenjenih terminih in po manj obremenjenih odsekih.

Iz smeri Dragonje je zavijanje proti mejnemu prehodu Sečovlje po novem dovoljeno samo za lokalni promet.

V primeru izrednih dogodkov, kot so zastoji, prometne nesreče ali okvare vozil, je treba na avtocesti ustvariti reševalni pas. Potniki naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil.


Trenutno stanje na cestah


Zastoji
  • Na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in Vrhniko proti Kopru. Potovalni čas se podaljša za 5–10 minut.
  • Na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji, kolona je dolga osem kilometrov. Zaradi zastoja je uvoz Jesenice vzhod in zahod proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, kolona vozil je dolga štiri kilometre.
  • Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški (tri kilometre).
  • Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji (dva kilometra).
  • Na cesti pred mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica in Metlika proti Hrvaški.
  • Na cesti Jesenice–Hrušica in pred predorom Ljubelj proti Avstriji.
Čakalne dobe na mejnih prehodih
Promet je že od jutra močno povečan na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Daljše čakalne dobe so tako pri vstopu kot izstopu s čakanjem tudi štiri ure in več. Zaradi tehničnih težav je zaprt mejni prehod Žuniči.

Več ur čakajo na vstop v državo na mejnih prehodih Dragonja, Gruškovje, Jelšane, Sečovlje in Starod. Več kot eno uro na mejnih prehodih Brezovica pri Gradinu, Metlika, Obrežje, Petrina in Slovenska vas. Pol ure na mejnih prehodih Vinica, Sočerga, Novokračine.

Na izstop iz države čakajo več kot dve uri na mejnih prehodih Petrina, Dragonja, Jelšane, Metlika, Starod, Vinica. Od uro do dve na prehodih Sočerga, Sečovlje, Rakitovec, Petišovci, Krasinec. Pol ure pa čakajo na prehodih Babno Polje, Brezovica pri Gradinu, Podgorje, Sodevci in Zavrč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije