ZDAJ SE OPRAVIČUJE

Preboldski ravnatelj obžaluje: to je sporočil po glasovanju o njegovi razrešitvi

Peter Žurej ostaja ravnatelj.
Fotografija: Ravnatelj je sprva govoril, da ni zakonske podlage za nošenje mask, testiranje in cepljenje, zdaj vse to obžaluje. FOTO: Špela Kuralt, Delo
Odpri galerijo
Ravnatelj je sprva govoril, da ni zakonske podlage za nošenje mask, testiranje in cepljenje, zdaj vse to obžaluje. FOTO: Špela Kuralt, Delo

Ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej, ki je zahteval znanstvene dokaze za obstoj novega koronavirusa in na šolskih hodnikih ni želel nositi zaščitnih mask, se je zdaj opravičil. Po poročanju Dela se je svet zavoda sinoči sestal na izredni seji, na kateri so obravnavali ravnateljevo razrešitev, kar jim je predlagal šolski inšpektorat.

Razrešitev ravnatelja sta podprla dva od 11 članov sveta zavoda, večina članov sveta se je odločila, da bo dovolj, če se ravnatelj opraviči, kar je tudi storil. V pisni izjavi je zapisal, da obžaluje kršitev zakonodaje iz naslova opravljanja funkcije ravnatelja Osnovne šole Prebold in da se bo v bodoče vzdržal vseh kršitev. Namesto razrešitve se je svet z ravnateljem dogovoril, da bo ravnatelj sam plačal 1500 evrov kazni, ki naj bi jo zaradi njegovih dejanj prejela šola.


image_alt
PCT ali zaprta šola? Ravnatelj v Preboldu se je odločil


Žurej si je premislil dan pred začetkom novega šolskega leta, ko se je odločil, da bodo na njegovi šoli preverjali izpolnjevanje  pogoja PCT, čeprav je temu sprva nasprotoval. Če bi ga razrešili, bi ostal brez zaposlitve, saj ni zaposlen na šoli za nedoločen čas, ampak za mandat.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije