GNEČA

Pozor, zastoji na slovenskih avtocestah

Razmere na slovenskih cestah.
Fotografija: Možni so zastoji. FOTO: arhiv PU Kranj
Odpri galerijo
Možni so zastoji. FOTO: arhiv PU Kranj

Zaradi današnjega praznika in počitnic v tujini se pričakuje v prihodnjih dneh skozi Slovenijo močno povečan promet. Razlog je praznik pri severnih sosedih Avstrijcih. In če je Policijska uprava Kranj danes napovedovala povečan promet z možnostjo zastojev na gorenjski avtocesti in turistično izletniških krajih, je to že postalo realnost. 

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji zaradi povečanega prometa na gorenjski avtocesti med priključkom Brod in Ljubljano in na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez proti Brezovici, kjer zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid.

Zastoji zaradi povečanega prometa so tudi na severni ljubljanski obvoznici med razcepoma Koseze in Zadobrova v obe smeri, na južni ljubljanski obvoznici od razcepa Malence proti Brezovici ter od Kozarij proti Malencam, na vzhodni ljubljanski obvoznici od razcepa Zadobrova proti razcepu Malence in na primorski avtocesti od Brezovice proti Vrhniki.

Kolikšna je zamuda?

Zamuda med 45 in 50 minut je na primorski avtocesti na posameznih odsekih med razcepoma Nanos in Kozarje proti Ljubljani. Na gorenjski avtocesti je tri kilometre dolg zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro je potrebno uporabiti izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na cestah Ljubljana-Brezovica-Vrhnika, Ljubljana-Medvode, Lesce-Bled, Izola-Strunjan-Izola, Šmarje-Koper so zastoji v obe smeri.

Na štajerski avtocesti med priključkom Šentilj in razcepom Dragučova v smeri Maribora je zaradi delovne zapore zamuda med pet in deset minut. Predvidoma do 20.ure bo zaradi izrednega prevoza promet zelo upočasnjen na primorski avtocesti proti Kopru, od Kozine proti Kopru. Možni so zastoji.

Zapore na cestah

V noči s četrtka na petek med 23. in 23.30 bo zaradi postavitve portala dve polurni popolni zapori na ljubljanski vzhodni obvoznici med Bizovikom in Strmcem v obe smeri, od 00.30 do 1.00 pa še na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Ljubljana jug in predorom Debeli hrib v obe smeri.

Od 13. junija do 31. avgusta bo zaradi rekonstrukcije zaprta regionalna cesta Sneberje-Nove Jarše na Šmartinski cesti, med križiščem za Šmartno in Snebersko cesto. Obvoz bo po avtocesti med Novimi Jaršami in Sneberjem, tudi za vozila brez vinjete.

Do nedelje bo zaprta cesta Ljubljana, Šentvid-Vodice v Tacnu na Cesti vstaje. Obvoz je po gorenjski avtocesti tudi za vozila brez vinjete, vendar samo med priključkoma Brod in Šmartno v obe smeri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije