MARATON FRANJA

Pozor: zapore cest zaradi 37. maratona Franja

Danes, jutri in v nedeljo bo promet oviran na cestah, po katerih bodo speljane trase maratona.
Fotografija: FOTO: Prijavim.se
Odpri galerijo
FOTO: Prijavim.se

Danes popoldne se začne 37. maraton Franja in z njim tudi zapore cest. Obvozi na trasi maratona bodo urejeni, na vseh pomembnejših cestnih priključkih pa bodo promet usmerjali policisti in redarji.

Cestne zapore

  • V petek, 8. junija 2018, bodo med 15. in 21. uro zaradi dirke na čas zaprta cesta med BTC in Domžalami (Šmartinska cesta v Ljubljani, regionalna cesta med naseljema Sneberje in Domžale, Kolodvorska cesta v Domžalah).
  • V soboto, 9. junija, bo v okviru maratona Franja prvič organizirana Barjanka, kolesarska tura po Ljubljanskem barju. Start kolesarjev bo na Kongresnem trgu, od koder se bodo podali na Aškerčevo in Tržaško cesto ter čez Dolgi most naprej proti Barju. Omenjene ceste bodo zaprte predvidoma ob 8. ure do 8.30. Cilj bo v BTC, kolesarji bodo tja pripeljali po Ižanski in Hradeckega cesti ter naprej po Litijski, Kajuhovi in Šmartinski cesti, zato bodo te ceste občasno zaprte. Prihod kolesarjev v cilj je predviden med 11.30 in 12.45.
  • V nedeljo, 10. junija, bosta na vrsti še maraton Franja ter mali maraton, zaradi katerih bo med 9. in 17. uro promet oviran na cestah na relaciji Ljubljana–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno–Kladje–Gorenja vas–Škofja Loka–Zbilje–Vodice–Tacen–BTC Ljubljana, med 11. in 13. uro pa tudi na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec – Suhi Dol–Gorenja vas. Na nekaterih mestih bodo vzpostavljene dolgotrajnejše popolne zapore prometa. Na območju Ljubljane bodo od 12. do 17. ure zaprte Tacenska, Obvozna, Dunajska cesta, Dimičeva, Kranjčeva ulica, krožišče Žale, Pokopališka ulica in Šmartinska cesta ter območje do cilja v BTC. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije