SPREMEMBA

Pozor, v Ljubljani znova selijo lokacijo PCR-testiranja

Odvzem brisov nič več v Stožicah ...
Fotografija: Pred kratkim so lokacijo preselili v Stožice (arhivska fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Pred kratkim so lokacijo preselili v Stožice (arhivska fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo

Od ponedeljka, 17. januarja, bodo vsi PCR-odvzemi brisov na vstopni točki ZD Ljubljana v avtomobilih (sistem 'drive-in') zaradi boljše prometne pretočnosti ob enormno povečanem številu odvzemov potekali na novi lokaciji – na parkirišču P+R Stanežiče in ne več v garažni hiši Stožice, sporočajo iz ljubljanskega zdravstvenega doma.

Kaj storiti, če je hitri test pozitiven?

Za odvzem PCR-brisa se je treba naročiti. V primeru simptomov in znakov okužbe na novi koronavirus na testiranje osebo naroči osebni zdravnik. Osebe, ki imajo ob (samo)testiranju na sars-cov-2 pozitiven rezultat, se za PCR-testiranje obvezno naročijo na telefonski številki 031 619 359 ali 031 619 255. Šolarjem in dijakom se ni treba naročiti. Odvzem PCR-brisov za šolarje in dijake poteka vsak dan od ponedeljka do petka med 7.30 in 9.30; ob ponedeljkih, sredah in petkih pa tudi med 12. in 14. uro.

Potencialno okuženi ne pridejo sami

Do ponedeljka odvzem brisa poteka v garažni hiši Stožice. Kot je prejšnji teden povedala vodja koordinatorjev točke za testiranje Tatjana Lekšan so morali zaposleni ljudi velikokrat opozorili, naj ob prihodu na odvzem brisa ugašajo svoja vozila, saj je garaža, kjer je vstopna točka, zaprt prostor. Opozorila je, da zaposleni ob povečanem številu naročenih na bris doživljajo nestrpnost čakajočih, pojavljajo pa se tudi primeri, ko na odvzem brisa s potencialno okuženim v avtomobilu pridejo še druge osebe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije