SNEG DO NIŽIN

Pozor, to nas čaka v noči na petek, kar se vremena tiče

Ponoči se bo meja sneženja ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin.
Fotografija: Ponoči se bo meja sneženja ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. FOTO: Bralka Tanja
Odpri galerijo
Ponoči se bo meja sneženja ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. FOTO: Bralka Tanja

Ponoči se bodo padavine prehodno spet nekoliko okrepile, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija, napoveduje Agencije RS za okolje.

Od vzhoda nad naše kraje še zmeraj doteka hladen in vlažen zrak, zato bomo tudi v noči na petek (tudi jutri zjutraj) deležni padavin v obliki dežja, na nadmorski višini nad 500 metrov pa bo spet snežilo, pa sporočajo na neurje.si.

Po nižinah sicer v petek ne pričakujte snega, vseeno pa se bodo ponekod snežinke pomešale z dežnimi kapljami, je pred dnevi napovedal znani meteorolog Branko Gregorčič. Padavine bodo sicer jutri dopoldne od juga postopno ponehale, tudi burja bo oslabela.

Nova snežna pošiljka v soboto

V soboto bo oblačno, padavine se bodo dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo sprva večinoma snežilo, ponekod na jugozahodu bo možna tudi poledica. Na Primorskem se bo krepila burja. V nedeljo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo.

Od nedelje naprej pa bo na vreme pri nas krojil jugozahodni veter, kar pomeni, da bodo temperature malce višje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije