ZASTOJI

Pozor, gneča na mejah: to je bil razlog za zastoje (FOTO)

Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško.
Fotografija: Kolone vozil pred mejnimi prehodi. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Kolone vozil pred mejnimi prehodi. FOTO: Dars

Počitniški konec tedna je prinesel tudi zastoje na cestah. Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri prestopu meje ponekod čakajo več kot dve uri. Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Maribor, do daljšega čakanja za izstop iz države prihaja tudi zaradi doslednega preverjanja izpolnjevanja pogoja PCT na hrvaški strani.

Kolone vozil se sicer vijejo tako proti Hrvaški kot Avstriji, saj se precej turistov že vrača domov. Na podravski avtocesti, kjer se je od jutra vila tudi več kot 10-kilometrska kolona vozil, namenjenih na Hrvaško, se je promet umiril, prometnoinformacijski center ne poroča več o zastojih.

Zaprt mejni prehod Vinica

»Upoštevati je treba tudi, da so hrvaški varnostni organi danes imeli težave z IT sistemom na mejnem prehodu Pribanjci (Vinica), zaradi česar mejni prehod do okoli 16. ure ni obratoval. Posledično je bil tudi promet na prehodu Vinica, preusmerjen na prehod Metlika, nekateri potniki pa so se po obvestilu na spletni strani tudi preusmerili na druge mejne prehode, kar je še dodatno zgostilo promet na izstopu iz države,« so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg približno tri kilometre. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.



Kilometrska zastoja sta tudi na štajerski avtocesti med priključkom Pesnica in prehodom Šentilj proti Avstriji pred delovno zaporo ter pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je 2,5-kilometrski zastoj. Predor v tej smeri zaradi varnosti potnikov občasno zapirajo.

Na štajerski avtocesti je oviran promet med počivališčem Tepanje in Slovensko Bistrico jug proti Mariboru. Občasno je zaprt tudi vozni pas. Nastal je zastoj, potovalni čas se podaljša za približno 20-30 minut.

Na regionalni cesti Slovenj Gradec-Slovenske Konjice je med Mislinjo in Vitanjem pri Srednjem Doliču popolna zapora.
Na primorski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt vozni pas med Vrhniko in Logatcem proti Kopru. Previdno, vozilo je ustavljeno za ovinkom!

Na gorenjski avtocesti je zaradi okvare vozila promet oviran na pospeševalnem pasu s počivališča Jesenice proti Ljubljani.







 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije