VREME

Po vročem dnevu udarile nevihte, voda zalivala kleti

Znova je bila največja nevarnost toče na Koroškem.
Fotografija: Toča je klestila po številnih krajih po Sloveniji. FOTO: Bralka poročevalka
Odpri galerijo
Toča je klestila po številnih krajih po Sloveniji. FOTO: Bralka poročevalka

Temperature so se danes ponekod povzpele celo do 30 stopinj Celzija, po nekaterih krajih pa že nastajajo plohe in nevihte. Agencija RS za okolje (Arso) je ob tem znova napovedala veliko verjetnost toče v nekaterih delih Slovenije, zlasti na območju Koroške.

Nevarnost toče. FOTO: Arso
Nevarnost toče. FOTO: Arso

Vendar pa o hudih nalivih in toči poročajo iz Dolenjske in Posavja, pa tudi iz Gorenjske. Gasilske enote so bile zaradi neurja aktivirane na Jesenicah, prav tako v občini Straža, saj je meteorna voda zalila kleti stanovanjskih hiš v Jurki, Rumanji in Vavti vasi. Zalitih je tudi več odsekov cest. Posredujejo gasilci PGD Vavta vas in delavci cestnega podjetja. 

Jutri plohe in nevihte

V torek bo sprva sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. Ob morju bo suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj.

V sredo bo sprva pretežno oblačno, dopoldne bodo še krajevne plohe. Čez dan se bo jasnilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Nekoliko hladnejše bo. V četrtek bo pretežno jasno in spet toplejše.

Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se od zahoda pomika proti srednji Evropi. S šibkimi zahodnimi vetrovi v višinah k nam doteka topel in postopno spet vlažnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v večjem delu Hrvaške ter na območju severnega Jadrana sončno, drugod spremenljivo oblačno, popoldne bodo plohe in nevihte. V torek bo v krajih vzhodno od nas sprva pretežno oblačno z nekaj plohami. Drugod bo sprva večinoma sončno. Popoldne in zvečer bo spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. Ob Jadranu bo suho.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije