HLADNEJŠE BO

Pozor, nad Slovenijo prihajata kar dve fronti

Konec tedna »malo mešano«: v soboto padavine, nedelja bolj sončna.
Fotografija: V naslednjih dneh nikamor brez dežnika. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
V naslednjih dneh nikamor brez dežnika. FOTO: Zaslonski posnetek

LJUBLJANA – Napovedi, da nas čaka precej mokra jesen, se uresničujejo. Danes bo sprva pretežno jasno, popoldne pa se bo na zahodu že pooblačilo, kar bo uvod v pretežno oblačno soboto, ko bo občasno padal dež.

Najvišje dnevne temperature bodo danes od 20 do 25 stopinj Celzija, jutri pa bo nekoliko hladnejše, najvišje se bo živo srebro povzpelo do 21, na Primorskem do 24 stopinj.

V nedeljo bo sprva še zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo razjasnilo. Več oblačnosti bo ostalo v hribovitih krajih na zahodu, kjer bo občasno rahlo deževalo, napovedujejo v Agenciji RS za okolje (Arso). V ponedeljek bo spet več oblačnosti, občasno se bodo pojavljale padavine, ki bodo pogostejše na zahodu.

Naslednji teden bosta naše kraje prešli dve vremenski fronti, prva predvidoma v ponedeljek, druga pa v sredo. Nato se bo hitro znova vzpostavil jugozahodni zračni tok, v četrtek pa naj bi se veter v višinah prehodno obrnil v severno smer. Začel bo pritekati hladnejši zrak.

V ponedeljek se bo dež razširil na vso Slovenijo, v torek pa bo predvidoma suho vreme. V sredo se bo verjetnost padavin znova povečala, od četrtka do sobote pa spet zmanjšala. Postopno bo hladnejše.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije