Pozor, maske še vedno obvezne. Kacin: Nihče si ne želi, da bi spet zaprli vso državo

S ponedeljkom bo vse drugače.
Fotografija: Jelko Kacin. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Jelko Kacin. FOTO: Voranc Vogel

Z nedeljskim koncem razglašene epidemije se zastavlja vprašanje, ali je uporaba mask še naprej obvezna. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin, so maske še naprej potrebne v vseh zaprtih prostorih, še zlasti, če ni mogoče zagotoviti ustrezne varne razdalje. Več o tem, kakšno bo življenje po koncu epidemije, bo v ponedeljek povedal minister za zdravje Tomaž Gantar.

»Vsi smo se navadili odgovornega obnašanja, zato moramo tudi po koncu epidemije nadaljevati samozaščitno vedenje, odgovorni moramo biti do sebe in drugih. Tudi z nošenjem mask, kjer vzdrževanje fizične distance ni mogoče,« je pozval Kacin.

Spremembe šele s ponedeljkom

Na vprašanje, ali nošenje mask resnično ne bo več potrebno, je Kacin odgovoril, »da vse, kar velja, velja do nedelje do 24.00. Vse, kar bo veljalo naprej, pa bomo še enkrat prek medijev ponovili pred iztekom tega roka.«

Kot je še dejal Kacin, se bodo on, njegova družina in sodelavci tudi od ponedeljka dalje načelno še vedno držali zaščitnih ukrepov. »Virus je še vedno med nami, zanj ni cepiva in ni zdravila, edini ukrepi, ki pomagajo, so samozaščitni ukrepi,« je povedal Kacin. Pozval je k temu, da ostanemo previdni, ker si nihče ne želi, da bi zaradi razširitve virusa morali ponovno zapreti vso državo, je sklenil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije