GORI ALARM ZA TOČO

Slovenijo zajela močna neurja, težave tudi na avtocesti

Napovedi vremenoslovcev so se žal uresničile.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Kavram, Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Kavram, Getty Images/istockphoto

Napovedi meteorologov so se žal uresničile, saj so Slovenijo zajela močna neurja, ponekod je klestila tudi toča. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je bilo do zdaj najhujše v Ljubljani, Železnikih, Škofji Loki, prizaneseno pa ni bilo niti občini Dobrova - Polhov Gradec. Po poročanju portala Infopot so težave nastale tudi na avtocesti v okolici Ljubljane.

Predvsem v severni, osrednji in vzhodni Sloveniji bodo nastajale nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Zapihal bo vzhodni veter, na Primorskem zvečer šibka burja, napoveduje Arso. Alarmi za točo so goreli do poznih večernih ur.

Po poročanju portala neurje.si lahko največjo nevihtno aktivnost pričakujemo na severu, vzhodu in v osrednjem delu države. Zaradi ugodnih razmer so lokalno možna močnejša neurja s točo, močnim vetrom ter nalivi.

Kot še opozarjajo na omenjenem portalu, lahko lokalno toča preseže premer štiri centimetre, močnejši nalivi pa lahko poskrbijo za velik porast vodotokov in meteornih voda. Nevihte bo prav tako spremljal močnejši veter. Nevihte so zaradi labilnega ozračja možne tudi drugod po državi, vendar večje intenzitete ni pričakovati.

Ponoči je kakšna nevihta možna tudi ob morju, do jutra pa se bo ozračje povsod umirilo.

Kako pa je pri vas? Pišite nam in pošljite fotografije ali videoposnetke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije