TURISTIČNI BONI

Pozor, čas za uporabo bonov se izteka, prihajajo pa tudi novi

Nimate več veliko časa, da uporabite turistične vavčerje.
Fotografija: Boni od 1. julija naprej ne bodo več veljavni. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Boni od 1. julija naprej ne bodo več veljavni. FOTO: Leon Vidic, Delo

Do zdaj so upravičenci unovčili za 275 milijonov evrov bonov iz leta 2020, ki so bili namenjeni le prenočitvi z zajtrkom, poleg tega pa še za 134 milijonov evrov lanskih bonov, ki jih je bilo mogoče poleg turističnih storitev porabiti tudi v gostinskih lokalih, za kulturo in šport, poroča Delo. Oba turistična bona, ki so ju prejeli državljani Slovenije, pa bo mogoče porabiti do konca junija. To pomeni, da s 1. julijem boni ne bodo več veljavni. 

Prihajajo novi boni, a ne za vse

Državni zbor je 28. februarja sprejel zakon o spodbujanju digitalne vključenosti, katerega glavni namen je povečanje digitalne razvitosti gospodarstva in družbe. Del tega so številne spodbude za digitalizacijo, med njimi tudi vrednostni boni za nakup računalniške opreme in subvencionirani oziroma brezplačni tečaji, ki bi do leta 2028 omogočili vsaj 80 odstotkom prebivalstva v Sloveniji usvojiti osnovno digitalno znanje, mlade pa navdušili za napredne digitalne kompetence. 

Digitalni boni v vrednosti 150 evrov bodo namenjeni dijakom, študentom in osnovnošolcem, ki obiskujejo zadnjo triado kot finančna spodbuda za nakup ustrezne računalniške opreme. Upravičenci jih bodo lahko koristili od 15. junija naprej.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije