VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

Po vročem dnevu udarile nevihte, toča klesti po državi (FOTO)

Nevihte se bodo nadaljevale tudi v noč.
Fotografija: FOTO: Bralka Majda
Odpri galerijo
FOTO: Bralka Majda

Pri Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo, da se bodo pozno popoldne in zvečer v notranjosti države pojavljale močnejše nevihte, ki se bodo nadaljevale v prvi del noči. Možni bodo krajevni nalivi, močnejši sunki vetra in toča. Neurje.si poroča, da se nevihte krepijo in se bodo v obliki nevihtnega sistema pomikale v smeri Hrvaške. Toča, ponekod velikosti teniških žogic, je medtem že padala v Celju, Žalcu, Polzeli in Rogaški Slatini.

Večji del države obarvan oranžno. FOTO: Arso
Večji del države obarvan oranžno. FOTO: Arso

Ob močnejših nalivih lahko hitro narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, predvsem v severnem, vzhodnem, jugovzhodnem in osrednjem delu države. Ob tem so možna razlivanja in zastajanja meteornih ter zalednih voda.

Meteorne vode zalile prostore in čistilno napravo

Na upravi za zaščito in reševanje poročajo, da je v Kotljah v občini Ravne na Koroškem meteorna voda zalila poslovni prostor. Gasilci PGD Kotlje so prebili jašek in očistili vodo iz prostora. 

V naselju Dolga Brda v občini Prevalje, pa je  meteorna voda zalivala cesto in čistilno napravo. Gasilci PGD Prevalje so očistili propust in pregledali okolico.

Možnost ploh in neviht tudi v petek

Jutri bo delno jasno, sprva ponekod v notranjosti pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Popoldne bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta, nekaj jih bo možnih tudi ponoči predvsem v severnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 25 do 31 °C.

V soboto in nedeljo bo sončno in vroče s kakšno popoldansko nevihto. V nedeljo bodo možne tudi zvečer in v noči na ponedeljek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije