KDO BO KOGA

Pozno zvečer se je oglasil Janez Janša, te besede je namenil Robertu Golobu

Jasno sporočilo predsednika vlade Roberta Goloba: »Tega filma Janez Janša ne bo videl.« Janša ni molčal, tik pred koncem dneva je objavil zapis, namenjen Golobu.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Johanna Geron, Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Johanna Geron, Reuters

»Sp. g. dr. Robert Golob, vaš problem ni Janez Janša, ampak preveliki čevlji, v katere so vas vtaknili.« To je sporočilo, ki ga je na družbenem omrežju X, prej imenovanem twitter, objavil prvak opozicijske SDS Janez Janša.

Te dni je javnost ob zaslišanju Tatjane Bobnar, nekdanje ministrice za notranje zadeve v vladi Roberta Goloba, lahko slišala, sicer javno že znano, da ji je predsednik vlade naložil »očistiti policijo janšistov«. Premier je to potrdil, a dodal, da sta se o tem pogovarjala maja, preden je bila imenovana.

Neresnične informacije

V torkovem odzivu, ko so svobodnjaki stopili pred medije skupaj s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič (pred tem so krožile informacije, da bo morala na željo Goloba oditi iz stranke), je okrcal medije, češ da ne ve, od kod dobivajo informacije, ker se potem večkrat, sploh ko gre za Svobodo, izkažejo za neresnične. Dodal je, da se je pisalo tudi o njegovem odstopu, a »tega filma Janez Janša ne bo videl«.

Izključena dva člana

Na koncu so iz stranke Gibanje Svoboda izključili Mojco Šetinc Pašek in Roberta Pavšiča. Prva je poslanka in nekdanja novinarka RTV Slovenija, drugi pa nekdanji poslanec stranke LMŠ, zaposlen v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije