DOGOVORJENO

Potrjeno sodelovanje z otroškim kardiologom in s srčnim kirurgom iz ZDA

S 7. julijem iz UKC Ljubljana odhaja zadnji otroški kardiolog.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni je že potrdil sodelovanje z dvema ameriškima strokovnjakoma s področja otroške kardiologije in otroške srčne kirurgije, je povedal v. d. direktorja inštituta Brane Dobnikar. Pričakuje, da bosta začela v Ljubljani že 8. julija opravljati nenehno bolnišnično oskrbo in 24-urno pripravljenost.

S 7. julijem namreč iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana odhaja zadnji otroški kardiolog, s čimer so ostali brez svojega strokovnjaka in ne morejo zagotoviti nenehne bolnišnične oskrbe in 24-urne pripravljenosti za otroke s srčnimi boleznimi. Že več kot deset let UKC tudi nima svojega otroškega srčnega kirurga.

Da bi strokovnjaka iz tujine čim prej lahko začela delati v Sloveniji, je ministrstvo za zdravje pripravilo spremembo zakona o zdravniški službi, ki naj bi ga vlada po napovedih državne sekretarke na ministrstvu Ane Medved obravnavala prihodnji teden. V parlamentarni postopek naj bi spremembe zakona šle po nujnem postopku. Želijo si, da bi ga državni zbor sprejel še pred 8. julijem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije