POZOR

Potres povzročil škodo tudi na slovenski strani

Poškodovan je dvoetažni most čez Dravo. 
Fotografija: V Zagrebu danes vladajo izredne razmere. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Zagrebu danes vladajo izredne razmere. FOTO: Reuters

Močan potresni sunek, ki je danes zjutraj hudo prizadel Zagreb, je bilo moč čutiti tudi v Sloveniji. Kot kaže, pa je potres povzročil nekaj škode tudi na slovenski strani.

Na družabnih omrežjih mariborske občine so zapisali, da je bil poškodovan dvoetažni most, čez katerega vodi hitra cesta. O tem so obvestili Dars in na teren poslali ekipo podjetja Nigrad s strokovnjakom za statiko. Za kako hudo poškodbo gre, bodo javnost obvestili po pregledu.Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje pa poročajo, da jih je ob 11.03 občan obvestil, da je na Prežihovi ulici v Brežicah ob današnjem potresu v stanovanjskem bloku v enem od stanovanj razpokal strop. Obveščene so bile pristojne službe.

K sreči pa se je dobro končalo za krško nuklearko.Zaradi tehničnih težav na Hrvaški strani so zaprti mejni prehodi Rigonce, Obrežje in Slovenska vas proti Hrvaški, na svoji spletni strani poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Težave so posledica močnega potresa, ki je zjutraj prizadel Zagreb z okolico, še dodaja STA. 
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas