IZROČIL JIH JE POLICIJI

Pošteni prleški pismonoša na cesti našel 23.000 evrov

Pismonoša je poskrbel, da je izgubljeno bogastvo našlo pot nazaj k lastniku.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Res je sicer, da slovenski pismonoše, ki veliko delajo, nimajo prav visokih plač, a velika večina jih svoje delo opravlja dosledno in pošteno. Večje količine denarja v svojih torbah imajo zadnji delovni dan v mesecu, ko poteka izplačilo pokojnin, čeprav dandanes velika večina upokojencev svoje pokojnina prejema na tekoče račune. Tako je tudi zaradi epidemije v poštarskih torbah vedno manj gotovine, a včasih denar leži tudi na cesti. To je ugotovil pismonoša ostrega vida in posebej dobrega srca, zaposlen na Pošti 9240 Ljutomer. Šlo je za zajetnih 23.000 evrov, ki bi tudi najditelju gotovo prav dobrodošli, a dobrosrčnež je vedel, da to ni njegovo in bi lastnik evre, ki jih najbrž ni enostavno privarčeval, gotovo zelo pogrešal.

»In naj še nekdo reče, da smo poštarji nepošteni, nesramni, nekulturni ... 23.000 evrov je nekdo danes izgubil na cesti, na srečo jih je našel naš poštar,« so zapisali v skupini Sindikata poštnih delavcev na facebooku. Dodali so, da je pismonoša najdbo s pomočjo policije že vrnil lastniku. Ni pa znano, ali je za najdbo prejel tudi kakšno nagrado. Pri sindikatu so tudi pojasnili, da to še zdaleč ni edina tovrstna najdba v njihovih vrstah, saj je ena od njihovih zaposlenih pred kratkim našla 5000 evrov, ki so na koncu prav tako pristali v rokah pravega lastnika. Glede tokratnega junaka iz Prlekije pa so potrdili, da gre za velikega poštenjaka, ki pa se v medijih ne želi izpostavljati. On se je namreč že izkazal in najbrž bi to morali ceniti njegovi delodajalci.

Pri Pošti Slovenije so potrdili, da je pismonoša na bogato najdbo naletel včeraj, primer pa so takoj predali policiji. Tudi tam so potrdili, da je pismonoša denar našel na območju PU Ljutomer. Policisti so lastnika že našli in mu denar predali, kot je potrdila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije