STRELJAL V TEMO

Posnetek, ki razburja javnost: poglejte, kaj je na dan volitev počel slovenski policist (VIDEO)

Policija je že sprožila notranjevarnostni postopek.
Fotografija: Policist z območja Nove Gorice. FOTO: zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Policist z območja Nove Gorice. FOTO: zaslonski posnetek

Po spletnih omrežjih kroži posnetek policista, zaposlenega na območju Nove Gorice, ki je razburil javnost. Na njem je namreč jasno vidno, kako pomočnik komandirja postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica – šlo naj bi za Dušana Djogića – strelja neznano kam v temo. S tem naj bi proslavil izid letošnjih državnozborskih volitev, ki so potekale 24. aprila.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na novogoriško policijsko upravo, kjer so s primerom seznanjeni. Kot pravijo, so se uslužbenci policije, na podlagi določil zakona o organiziranosti in delu v policiji, pravil policije in kodeksa policijske etike dolžni vzdržati ravnanj, ki bi lahko škodila ugledu policije ali celo kršila zakonodajo. Kot dodajajo, je zato vsak uslužbenec dolžan z lastnim ravnanjem zagotavljati osebno in organizacijsko integriteto.

»Ocenjujemo, da sporno oziroma nedopustno ravnanje policista PU Nova Gorica lahko predstavlja kršitev zgoraj navedenih določil oziroma je zaradi uporabe strelnega orožja na posnetku lahko celo kršitev druge pozitivne zakonodaje. Zaradi navedenega je bil za policista uveden notranjevarnostni postopek, katerega ugotovitve bodo v nadaljevanju podlaga za morebiten delovnopravni ali drugi ukrep,« pojasnjujejo na pristojni policijski upravi.

Na odgovore ministrstva za notranje zadeve še čakamo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije