ZAMENJAVA IDENTITETE

Posledice škandala v Celju: odstopil je predsednik sveta bolnišnice

Vlada naj bi danes v svet celjske bolnišnice imenovala Mojco Kert in Tadeja Hata.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk/delo 
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk/delo 

Z mesta predsednika sveta celjske bolnišnice je odstopil Andrej Klasinc, so za STA potrdili na ministrstvu za zdravje. Klasinc je odstopil po odkritju zamenjave identitete dveh bolnikov v celjski bolnišnici. O njegovi razrešitvi in člana sveta bolnišnice Primoža Stošickega naj bi vlada razpravljala na petkovi dopisni seji, pa poroča 24ur.

image_alt
Neporavnani računi med Vindišarjem in ministrom? Tako odgovarja direktor celjske bolnišnice

Namesto Klasinca in Stošickega naj bi vlada v svet celjske bolnišnice imenovala Mojco Kert in Tadeja Hata. Na torkovi seji sveta celjske bolnišnice odstop vodilnih ni bil sprejet. Zato je takrat vlada razrešila predstavnika ustanovitelja v celjski bolnišnici Mitjo Pirmana in namesto njega imenovala Tomaža Subotiča.

image_alt
Ne le zamenjava pacienta, aferam v celjski bolnišnici ni videti konca

Celjska bolnišnica ob današnji napovedi ministrstva za zdravje, da bo proti vodstvu zaradi objektivne odgovornosti in suma povzročitve smrti iz malomarnosti pri nedavni zamenjavi identitete bolnikov podalo ovadbo, obljublja dejavno sodelovanje. Aktivni bodo tudi pri sodelovanju z nadzorniki, ki bodo izvajali zunanje upravne in zdravstvene nadzore.

image_alt
Po zamenjavi pacientov so si ogledali tudi posnetke varnostnih kamer: znano, kje je prišlo do napake (VIDEO)

Izredni strokovni nadzor v bolnišnici je pokazal, da je do zamenjave bolnikov prišlo v triažnem prostoru urgentnega centra celjske bolnišnice ob predaji bolnikov med reševalcema ZD Sevnica v triažo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas