JELKA GODEC

Poslanka SDS, ki preiskuje korupcijo, obtožena koruptivnih praks

Objavljeno 17. september 2019 20.23 | Posodobljeno 17. september 2019 22.43 | Piše: STA, S. U.

Jelki Godec očitki o kršitvi določil o omejitvah poslovanja.

FOTO: Roman Šipić, Delo
LJUBLJANA – Poslanka SDS Jelka Godec, v preiskovalni komisiji preiskuje domnevno korupcijo v zdravstvu, je pred sedmimi leti kot direktorica šentjurske ljudske univerze možu omogočila, da je iz evropskih in državnih sredstev pridobil okoli 7.000 evrov bruto, so po poročanju Pop TV ugotovili v Razvojni agenciji Kozjansko. Godčeva ima čisto vest, pri KPK pa ocenjujejo, da je šlo za kršitev določil o omejitvah poslovanja.

Pri kozjanski razvojni agenciji so navedli, da je mož Godčeve za šentjursko ljudsko univerzo opravil več ur izobraževanja odraslih. Izbran je bil na javnem razpisu kljub več ponudnikom. Z njim je bila sklenjena avtorska pogodba, na kateri je kot direktorica podpisana tudi Godčeva, je poročal Pop TV.

Prav ta podpis pa naj ne bi bil v skladu z določilom o omejitvah poslovanja. Kot je za Pop TV povedal predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec, odločevalec v javnem sektorju ne sme podpisati »pogodbe, za katero ve, da bo pri njej participiral njegov sorodnik«.

Godčeva je v odzivu za Pop TV povedala, da bilo vse v zvezi z razpisom narejeno na transparenten način in da sta bila o izvajalcu obveščena tako ministrstvo kot občina, sama pa se je iz vseh postopkov izločila. Po besedah Godčeve je bil njen mož na razpisu izbran zaradi izkušenj, za mnenje pa je takrat zaprosila tudi KPK. Zadeva bi po besedah Štefaneca lahko imela znake kaznivega dejanja, presoja, ali se bo Godčeva znašla v kazenskem postopku, pa je v rokah organov pregona, še poroča Pop TV.
Deli s prijatelji