VROČE V HRAMU DEMOKRACIJE

Poslanec v državnem zboru zavrtel posnetek ministra Hojsa

Minister je nepreklicno odstopil, a je še vedno minister, je slišati.
Fotografija: Aleš Hojs FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Aleš Hojs FOTO: Matej Družnik, Delo

V državnem zboru (DZ) je kar debelih 16 ur potekala maratonska seja, na kateri so interpelirali ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki so ga že v začetku napadli poslanci (kaj je razlog, preberite v članku Intervencija v državnem zboru, poslanci napadli ministra Hojsa (VIDEO)). Nekateri opozicijski poslanci in poslanke so v svojih govorih izpostavili, da je minister pravzaprav nepreklicno že odstopil, a je še vedno minister – in zdaj se je celo pojavil v DZ. Poslanec Marko Bandelli (SAB) je, ko je dobil besedo, predvajal celo posnetek ministrovega govora, ko je objavil nepreklicen odstop (več o tem lahko preberete v članku Kako se zapleta zgodba okoli ministra Hojsa, kjer najdete tudi posnetek). »To so vaše besede, minister,« je dejal Bandelli in dodal, da si je sam izmislil odstop in da je to bila njegova iniciativa. Bandelli je še razkril, da naj bi se po hodnikih govorilo, da bo Hojs po interpelaciji odstopil.

»Je ena razlika med mojim in vašim odstopom. Vas je gospod Šarec nagnal, meni je pa predsednik vlade rekel, naj ostanem. Rekel sem, da bom ostal do te interpelacije, naprej pa je v rokah predsednika vlade,« se je odzval Hojs.

Med interpelacijo je beseda tekla o marsičem, kazale pa so se tudi natisnjene fotografije. Tako je bilo moč videti Matjaža Nemca (SD) s Ceco Ražnatović, Evo Irgl (SDS) s pevcem Boro Đorđevićem, (lansko) zabavo mladine SDS, na kateri je bil Janez Janša ... Mimogrede, padli so tudi očitki, da na interpelaciji ministra ni predsednika vlade Janše. Se je pa oglasil okoli 21.15 prek twitterja: »Leto 2020 nas je udarilo s pandemijo COVID-19, a blagoslovilo z opozicijo, ki jo predstavljajo Matjaž Nemec, Tanja Fajon in Marjan Šarec. Tako intelektualno vrhunske, strokovno podkovane in svetovno razgledane še nismo imeli. Nikoli tako dobre. Za vlado namreč.«

Po okoli 16. urah je bilo interpelacije konec. Kako se je razpletlo, preberite v članku Minister Aleš Hojs, ki je nepreklicno odstopil, ostaja minister.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije