NOVA VLADA

Janez Janša ima vlado, poslanci so potrdili njegovo ekipo

V petek ob 18.30 se je začela izredna seja državnega zbora, skoraj vsi so se odpovedali razpravi, zato je bila nova vlada hitro izglasovana. Slovenija ima 14. vlado.
Fotografija: 14. Vlada Republike Slovenije. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
14. Vlada Republike Slovenije. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Državni zbor se je sestal na izredni seji, na kateri je Slovenija dobila 14. vlado – potrjena je vlada Janeza Janše. Vsi ministri so prestali zaslišanja, ob tem pa so se vrstili pozivi, da se seja ne bi po nepotrebnem zavlačevala. Poslanske skupine so se zato odpovedale razpravi, govoru se ni odrekel le Jani Möderndorfer (SMC). Nekaj pred 21. uro pa je Slovenija dobila novo vlado z 52 glasovi za in 31 proti.


Svojo odsotnost so opravičili poslanci Samo Bevk (SD), Tina Heferle (LMŠ), Andreja Žabret (LMŠ),  Franc Kramar (SAB), Brane Golubovič (LMŠ), Nina Maurovič (LMŠ). 
Državni zbor na izredni seji 13. marca. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Državni zbor na izredni seji 13. marca. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Predsednik vlade Janša je v kratkem uvodu napovedal rebalans proračuna in poslancem pojasnil, da tokrat ne bodo deležni podrobnejših predstavitev kandidatov za ministre in obrazložitev koalicijske pogodbe, saj da se spopadamo z večjim aktualnim problemom – koronavirusom.


Preberite še:

Brutalni izračun Janeza Janše
Janez Janša dobil mandat za sestavo nove vlade
Šarčeva vlada se poslavlja, poglejte rekorderje pri uporabi službenih vozil za zasebni namen


Pozval tiste, ki lahko pomagajo z ventilatorji in respiratorji

​Janša je prvo sejo nove vlade in sprejemanje ukrepov v boju proti koronavirusu napovedal že uro po potrditvi v državnem zboru. Vse, ki bi lahko pomagali zagotoviti ventilatorje in respiratorje, pa je pozval, da pomagajo v tej situaciji.

Predsednika SDS Janeza Janšo je za premierja podprlo 52 poslancev. Koalicija SDS, SMC, NSi in Desus ima 48 poslancev, za izvolitev je potreboval 46 glasov.

Vlada Republike Slovenije. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Vlada Republike Slovenije. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije