PREDLAGAJO RAZREŠITEV

Poslanci Desusa Janši predlagali ministra, ki bi zamenjal Pivčevo

Premier se na poziv poslancev Desusa še ni odzval.
Fotografija: Aleksandra Pivec. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec. FOTO: Jože Suhadolnik

Poslanska skupina Desusa je z dopisom pozvala predsednika vlade Janeza Janšo, naj Aleksandro Pivec razreši s položaja kmetijske ministrice in podpredsednice vlade. Za ministra predlagajo državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Jožeta Podgorška, a bodo o tem predlogu odločali še organi stranke, so za STA potrdili v poslanski skupini.

Kot je razvidno iz dopisa Janši, ki ga je danes objavil Požareport in ki nosi datum 24. september, so poslanci Desusa razrešitev Pivčeve predlagali v skladu z dogovorom z dne 18. septembra. Takrat so se v večernih urah v prostorih DZ poslanci sešli z Janšo.

Odločati morajo še organi stranke

V Desusu so še pojasnili, da morajo o predlogu kandidata za prihodnjega kmetijskega ministra odločati še organi, torej izvršni odbor in svet stranke. To se bo predvidoma zgodilo prihodnji teden.

Opozicijske stranke so sicer v ponedeljek vložile interpelacijo Pivčeve, ki naj bi se pred poslanci zagovarjala predvsem zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob obiskih na Krasu in v Izoli. Vendar pa je vodja poslanske skupine Franc Jurša že takrat izrazil pričakovanje, da se bo vprašanje njenega položaja rešilo še pred interpelacijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije