ZADNJE ZASLIŠANJE

Poslanci čakajo še Medveda

Zaslišali ga bodo predvidoma v ponedeljek. 
Fotografija: Rudi Medved. FOTO: LMŠ, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Rudi Medved. FOTO: LMŠ, posnetek zaslona

LJUBLJANA – Po napovedih iz LMŠ bo predsednik vlade Marjan Šarec danes tudi uradno vložil novo kandidaturo za ministra za javno upravo, saj se je kandidata Tugomirja Kodeljo po torkovem zaslišanju odločil zamenjati z Rudijem Medvedom. Medved se bo pred pristojnim odborom državnega zbora predstavil predvidoma v ponedeljek.

Kot so napovedali, bo Šarec ob vložitvi nove kandidature ministrskega kandidata iz kvote svoje LMŠ v pisni izjavi tudi pojasnil razloge za zamenjavo Kodelje in za izbiro Medveda, sicer aktualnega poslanca LMŠ. Tudi Medved, ki je sicer na torkovem zaslišanju spremljal Kodeljo in sedel ob njem, izjave za medije po četrtkovem razkritju njegovega imena ni želel dati. Kot je dejal, želi počakati na zaslišanje.

Od Medveda, ki ima izkušnje dolgoletnega novinarja in urednika tudi na Radioteleviziji Slovenija ter izkušnje iz vodenja občinske uprave, nekateri pričakujejo boljše poznavanje področja plačnega sistema in razmerij v javnem sektorju. Kodelja, ki prihaja iz gospodarstva, se namreč po mnenju mnogih s svojim poznavanjem resorja na predstavitvi ni ravno izkazal, čeprav je pri glasovanju na parlamentarnem odboru dobil zeleno luč.

Poslovnik zaslišanje kandidata po vložitvi nove kandidature predvideva v treh dneh, Medvedova predstavitev na matičnem odboru je predvidena za ponedeljek. Preostali kandidati za ministrske položaje v Šarčevi vladi so se že predstavili v preteklih treh dneh in tudi dobili zeleno luč posameznih odborov. Po ponedeljkovem zaslišanju Medveda pa bo nato prihodnji teden v četrtek tudi izredna seja, na kateri bodo poslanci glasovali o listi ministrskih kandidatov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije