PREDLAGAJO ŠEST LET ZAPORA

Poskus umora policista, sindikat ogorčen: Sramota brez primere

Za osumljenega zagrešitve poskusa uboja taksista, poskusa umora policista in poskusa odvzema motornega vozila predlagajo enotno kazen šest let zapora in stransko kazen izgona iz Republike Slovenije za pet let.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

»Sindikat policistov Slovenije  nima nobenega namena soditi delo državnega tožilstva, sporočamo pa vam naše veliko ogorčenje, ki ni le žaljivo in nedostojno do oškodovanega voznika taksija, napadenega policista in policista, ki je zaradi zavarovanja življenja moral uporabiti celo strelno orožje, temveč je nedostojno do vseh policistov! Sindikat policistov Slovenije, preko 8.000 policistk in policistov ter zaposlenih v policiji, naših družin, otrok, sorodnikov, prijateljev, znancev in drugih državljanov navedeno potezo razume kot popolno razvrednotenje življenja, varnosti in osebne integritete vseh policistk in policistov ter vseh državljanov, ki bi se v dani situaciji lahko znašli v vlogi oškodovanca.«

Predlaganih šest let zapora

To so danes sporočili iz Sindikata policistov Slovenije, potem ko so bili iz medijev seznanjeni (o tem smo poročali tudi mi v članku Migranta k umoru vodila božja volja, na sodišču poskrbel za dramo), da tožilstvo za obdolženca, 26-letnega državljana Iraka, ki je osumljen storitve kaznivih dejanj poskusa uboja taksista, poskusa umora policista in poskusa odvzema motornega vozila (zgodilo se je 7. julija letos v kraju Vogrsko pri Novi Gorici), predlaga enotno kazen šest let zapora in stransko kazen izgona iz Republike Slovenije za pet let.

Predsednik SPS Kristjan Mlekuš je za dejanje, ki se je končalo s poskusom umora, citiral 116. člen kazenska zakonika, ki govori o umoru, in poudaril, da je za tako dejanje zagrožena kazen do 15 let zapora.

K odzivu pozvali tudi predsednika

Pismo, pod katerim je podpisan predsednik SPS Kristjan Mlekuš, je naslovljeno na vrhovnega državnega tožilca Draga Šketo, prejemniki pa so še predsednik države Borut Pahor, premier Marjan Šarec, predsednik državnega zbora Dejan Židan, predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič, ministrica za pravosodje Andreja Katič, generalna direktorica Policije Tatjana Bobnar. Od njih sindikat pričakuje odziv, saj to razumejo ne zgolj kot razvrednotenje in teptanje njihovega dostojanstva s strani državnega tožilstva, temveč s strani države Republike Slovenije, v imenu katere pred sodiščem nastopa državni tožilec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije