NOVOLETNO PLAVANJE

Poskakali so v Kamenšnico, plavalo 54 najbolj pogumnih (FOTO)

Dahavski pingvini sedmič organizirali dogodek v Soboškem jezeru.
Fotografija: Izbirali so tudi najbolj odštekane kopalne kostume.
Odpri galerijo
Izbirali so tudi najbolj odštekane kopalne kostume.

Ob novoletnih praznikih so številna pomurska društva pripravila takšne in drugačne prireditve in dogodke, na katerih so se ljudje predvsem družili in uživali, bodisi v gostinskih lokalih ali društvenih domovih, večinoma pa na prostem. Organizatorjem in udeležencem je bilo letos naklonjeno tudi toplo zimsko vreme. Tako je Društvo za športno in rekreativno plavanje Dahavski pingvini že sedmič pripravilo tradicionalno novoletno plavanje v Soboškem jezeru – popularni Kamenšnici.

Temperature ozračja so bile za ta čas zelo ugodne.
Temperature ozračja so bile za ta čas zelo ugodne.

Kar 54 članic in članov ter še nekaj pogumnih posameznikov je zaplavalo in se osvežilo v vodi, ki je imela le nekaj stopinj nad ničlo. Bolj prijazne so bile temperature zraka, saj so v Murski Soboti in okolici pri zgodnjepopoldanskem plavanju namerili celo 17 stopinj Celzija. Dogodek je pritegnil tudi mnogo drugih obiskovalcev, saj je bilo poleg plavalcev navzočih še več kot 300 ljudi, med njimi cele družine.

Posebne nagrade

Udeleženci plavanja so imeli letos pri izbiri oprave še dodatno spodbudo, saj so petim najboljšim, najbolj izvirnim, najbolj odbitim kopalnim oblačilom podelil posebne nagrade, ki jih je prispeval Blaz Tatuist Gradinski. Nagrade je podelil novi župan Mestne občine Murska Sobota, mag. Damjan Anželj, ki se tokrat ni odločil za plavanje.

Omeniti sicer kaže, da so Dahavski pingvini že pred tednom dni na božični dan pripravili generalko pred novoletnim plavanjem v Kamenšnici. Takrat, ko je bilo bistveno bolj mrzlo, so zainteresirani zaplavali v hladni Lendavi. 

Korajžni udeleženci pred skokom v mrzlo jezero FOTOGRAFIJI: Fotolens.si
Korajžni udeleženci pred skokom v mrzlo jezero FOTOGRAFIJI: Fotolens.si

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije