SANJSKA SLUŽBA?

Taka naj bi bila ponudba za Židana: v SD zavračajo vse namige

Prestop Janija Möderndorferja v LMŠ so v poslanski skupini sicer pričakovali, medtem ko jih je prestop Židana presenetil.
Fotografija: Gregor Židan naj bi dobil poundbo za sanjsko službo.
Odpri galerijo
Gregor Židan naj bi dobil poundbo za sanjsko službo.

Želja opozicije, da bi zrušila to vlado, je evidentna, meni Janja Sluga iz SMC. Ponudbe, ki jih še vedno dobivajo nekateri poslanci SMC, pa so po njeni oceni presegle vse meje dobrega okusa. Gregor Židan ob prestopu v SD ni navedel političnih razlogov za to odločitev, pač pa sanjsko ponudbo, ki je pač ne more zavrniti, je še dejala.
FOTO: Voranc Vogel, Delo 
FOTO: Voranc Vogel, Delo 

Po poročanju Pop TV naj bi Židan dobil ponudbo za »sanjsko službo« v pisarni Nogometne zveze Slovenije. V SD so se odzvali na te neuradne informacije z besedami, »da zavračajo vse namige, da je šlo za kadrovsko kupčkanje«.

Nič novega, ne za slovensko politiko ne za SMC

Poslanski prestopi po njenih besedah niso nič novega, ne za slovensko politiko ne za SMC. Prestop Janija Möderndorferja v LMŠ so v poslanski skupini sicer pričakovali, medtem ko jih je prestop Židana presenetil.

Kljub temu sta stranka in poslanska skupina SMC po njenih zagotovili še vedno zanesljivi del te koalicije, vse dokler se bo ukvarjala z vsebinami in s programskimi izhodišči, tudi stranke SMC. Med temi je izpostavila blaginjo ljudi, ohranjanje delovnih mest ter odgovoren in trajnostni razvoj države.


Vodja poslancev SMC je ob tej priložnosti komentirala tudi tvit, s katerim se je predsednik stranke Zdravko Počivalšek v ponedeljek odzval na prestop Gregorja Židana med poslance SD. Prvak SMC je namreč navedel, da se »židan dan za sponzorje poslanskih prestopov utegne kmalu končati«.

Brez komentarja

Počivalšek ni podrobneje pojasnjeval tega zapisa, Slugova pa je danes dejala, da se ji je zdel posrečen. »Odprl je točno tisto, kar je imel namen odpreti – da se vsi sprašujemo,« je povedala.

Židan je sicer v poslanske klopi sedel kot nadomestni poslanec, potem ko je Počivalšek prevzel ministrski položaj, zato se je med interpretacijami zapisa omenjala tudi možnost, da bi se utegnil vrniti med poslance in tako poslanski skupini vrniti deveti poslanski mandat.

To v SMC tudi počnejo

Slugova te možnosti danes ni posebej komentirala. Spomnila pa je, da je Počivalšek v tem trenutku v pripravah na interpelacijo, ki jo tudi sam želi izkoristiti za argumentirane odgovore na vse očitke. Na vprašanje o morebitni rekonstrukciji vlade, ki bi bila lahko posledica dveh izstopov iz SMC, pa je odgovorila, da o tem še niso razpravljali. Spomnila je, da jih je še vedno osem in da so druga največja koalicijska poslanska skupina.

SMC je v koalicijo šla z zelo jasnimi programskimi in vsebinskimi zahtevami in tudi s pogojem, da se bodo ukvarjali s temi vsebinami in prihodnostjo. »To v SMC tudi počnemo,« je zatrdila. Opomnila je, da se bodo po zdravstveni krizi soočili še s krizami drugih vrst. »Zato je še toliko bolj pomembno, da ostanemo prisebni,« je dejala in pripomnila, da bo v prihodnjih mesecih marsikomu lažje v opoziciji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije