DA SE!

Pomaga, kjer le lahko

Še eno priznanje vsestransko aktivni Bredi Žunič. Ravnateljica je tudi gasilka, čebelarka, moderatorka.
Fotografija: Breda je že v tretjem razredu osnovne šole vedela, da bo učiteljica.
Odpri galerijo
Breda je že v tretjem razredu osnovne šole vedela, da bo učiteljica.

SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI – Pedagoginja, mentorica, kulturnica, športnica, gasilka, čebelarka, vinogradnica, literatka, moderatorka, mati, žena, gospodinja, prijateljica... Vse to je Breda Žunič iz Bolehnečicev, poleg tega pa tudi ravnateljica Osnovne šole Mala Nedelja. Zaradi vsega, kar je storila za Prlekijo, je te dni prejela še eno zahvalo, v Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici so ji namreč podelili priznanje tamkajšnje Zveze kulturnih organizacij.
Nagrajenci Zveze kulturnih organizacij
Nagrajenci Zveze kulturnih organizacij

Preveč prostora bi vzelo naštevanje vseh društev, v katerih je Breda aktivna, skromno pa pripomni: "Kjer pač lahko, pomagam in sodelujem." Zanimivo, je celo članica upravnega odbora Rokometnega kluba Arcont Radgona, "redno tudi obiskujemo tekme tega kluba, za katerega zadnja leta uspešno igra sin Matevž, pred poškodbo pa je bil njihov član tudi sin Aljaž".

Breda ne pozabi pripomniti, da so tudi drugi člani družine precej aktivni: "Mož je tajnik enega najboljših čebelarskih društev v Sloveniji, ČD Sveti Jurij ob Ščavnici, Aljaž je mentor pionirski in članski desetini v domačem gasilskem društvu, in obe desetini dosegata odlične rezultate, Matevž je rokometaš, zadnja leta med prvimi strelci v drugi slovenski rokometni ligi, gasilec, nogometaš in čebelar."
Priznanja so podelili v Kocbekovi dvorani.
Priznanja so podelili v Kocbekovi dvorani.

Čeprav torej Breda opravlja težko in odgovorno delo ravnateljice v šoli, najde tudi čas za številne društvene in družabne aktivnosti, saj, tako pravi, "vse se da, če sta le volja in zdravje, kar delaš z veseljem, ni težko."

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije