Policisti v civilu prijeli Andreja Šiška

Za njim je bila razpisana tiralica.
Fotografija: Andreja Šiška so prijeli. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Andreja Šiška so prijeli. FOTO: Twitter

Policisti so na današnji spominski slovesnosti ob obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona prijeli Andreja Šiška, za katerim so pred božičnimi prazniki razpisali tiralico, so sporočili s PU Maribor. Kot poroča Večer, so Šiška aretirali policisti v civilu, ko je hotel priti do predsednika republike Boruta Pahorja. Policisti bodo Šiška na podlagi odredbe sodišča privedli na prestajanje kazni zapora.

Zadnji dan letošnjega leta je bil Šiško še vedno na policijskem seznamu iskanih oseb. FOTO: Zaslonski posnetek
Zadnji dan letošnjega leta je bil Šiško še vedno na policijskem seznamu iskanih oseb. FOTO: Zaslonski posnetek
Mariborsko sodišče je Šiška zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve lanskega marca obsodilo na osem mesecev zapora, pri čemer pa je večino kazni odslužil že s priporom, iz katerega ga je sodišče do pravnomočnosti sodbe izpustilo ob izreku sodbe. Tako Šiško kot njegova zagovornica Lucija Šikovec Ušaj sta bila takrat prepričana, da mu preostanka kazni ne bo treba odslužiti.

V začetku decembra pa je sodišče izdalo poziv, naj se zglasi v zaporu. Medtem ko na sodišču trdijo, da so Šišku sklep pravilno vročili, pa on meni, da je bil poziv vročen prepozno in napačno. Vseeno je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni, ki pa jo je mariborsko sodišče zavrglo, s čimer je sklep o tem, da mora v zapor, sredi meseca postal pravnomočen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije