POOSTRENI NADZOR

Policisti opozarjajo: To vas čaka v središču Ljubljane

Območje bodo celo videonadzorovali.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo

»Policijska uprava Ljubljana je v četrtek okrepila prisotnost policistov v centru mesta Ljubljana v povezavi z informacijami o morebitnem protestnem shodu,« so sporočili s PU Ljubljana. Shod je napovedan tudi za današnji dan, zato tudi za danes napovedujejo okrepljeno prisotnost policistov v mestu. 

V sporočilu za javnost so zapisali, da bodo nadzirali spoštovanje veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. »Območje, kjer bo zaznan morebitni shod, ter konkretni postopki s policisti bodo videonadzorovani. Pozivamo vse, da upoštevajo opozorila in navodila policije, ter spoštujejo vse odloke glede omejitve gibanja in zbiranja ljudi.

Glede četrtkovega dogajanja so zapisali, da policisti pri nadzoru niso zaznali združevanja ljudi z namenom udeležitve shoda. So pa opravljali poostren nadzor v povezavi s kršitvami odloka o omejitvi gibanja. »Pri tem so beležili 9 kršitev nenošenja maske, ter 2 kršitvi neupravičenega prehajanja med občinami. Zaznali so tudi 3 kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, 2 kršitvi Zakona o varstvu javnega reda in miru, 3 kršitve Zakona o osebni izkaznici, ter kršitev Zakona o tujcih.«

O tem, da ljudje namenoma kršijo odloke, so govorili tudi na današnji novinarski konferenci, kjer so napovedali, da bodo poostrili nadzor na terenu. 


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije