KDO LAŽE?

Vidno razburjena Bobnarjeva pojasnila, kako naj bi ji grozil Mahnič (VIDEO)

Po obisku Knovsa je v policiji završalo.
Fotografija: Bobnarjeva in Mahnič vztrajata vsak na svoji strani. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Bobnarjeva in Mahnič vztrajata vsak na svoji strani. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je s sodelavci v Ljubljani dala izjavo za medije o torkovem nadzoru Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) nad delom policije. Policija je po obisku Knovsa razkrila, da naj bi Bobnarjevi med nadzorom komisije grozil podpredsednik komisije Žan Mahnič

»Slovenska policija ni in ne bo podaljšana roka politike,« je uvodoma dejala Bobnarjeva ter poudarila, da v policiji služijo ljudem in ne interesom politike. Politikom pa sporočajo, naj se »gredo kampanje z argumenti, ne z izmišljenimi zgodbami na račun policije«. Poudarila je še, da spoštujejo parlamentarni nadzor ter da komisiji vedno zagotavljajo vploglede in podatke, seveda v skladu z njihovimi pristojnostmi. 

 
Preberite tudi: Črnčec obtožuje Janšo: Nekoč je pred cerkvijo popisoval vernike, danes pa ...

Na konkretna vprašanja o operativnih zadevah, o odprtih predkazenskih postopkih, ki so bili v javnosti večkrat izpostavljeni in pri katerih policija ni izvajala prikritih preiskovalnih ukrepov, pa policija ni odgovarjala oz. komisiji vpogleda zahtevano dokumentacijo ni omogočila, je pojasnila.

Zatrdila je tudi, da se policija na morebitna odklonska ravnanja v lastnih vrstah odziva.

Mahnič: Jaz sem voljen, vi pa imenovani

»Med včerajšnjim nadzorom ste generalni direktorici policije dejali, naj pomisli na svojo prihodnost. Ko vas je generalna direktorica nekajkrat vprašala, ali ji s tem grozite, ste ji odvrnili, da ste vi voljeni, generalna direktorica policije pa imenovana od vlade,« je tvitnila policija, ko jim je Mahnič očital, da so njegovo izjavo povzeli pomanjkljivo.



Na morebitne prisluhe in zbiranje obremenilnih gradiv o predstavnikih SAB se je odzval tudi generalni sekretar SAB Jernej Pavlič. Ta možnosti prisluškovanja ni izključil, navedel je celo sumljiv primer. V nedeljo zvečer so po njegovih trditvah namreč policisti v stranski ulici ustavili sina Bratuškove in ga nenavadno zasliševali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije