POGREŠATE PRAVO POLETJE?

Novi vročinski val na vidiku, a najprej nas čakajo nevihte

Za četrtek napovedane nevihte.
Fotografija: Temperature se bodo povzpele. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Temperature se bodo povzpele. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Zadnji teden dni temperature v Sloveniji razvajajo tiste, ki tudi poleti nimajo radi pretirane vročine, a se bo to kmalu spremenilo. Na svoj račun bodo prišli tisti, ki imajo raje poletja z višjimi temperaturami.

Agencija za okolje (Arso) napoveduje, da bo po daljšem obdobju nestanovitnega vremena do srede večinoma suho in sončno vreme. Torkovo jutro bo v notranjosti še sveže, s temperaturami od 8 do 13 stopinj Celzija. Popoldnevi bodo vsak dan toplejši, v sredo bo najvišja temperatura že blizu 30 stopinj Celzija. V četrtek bo ozračje pri tleh znova precej vlažno (soparno), povečala se bo nestabilnost ozračja, nastajale bodo plohe in nevihte.

Ob koncu tedna bo nad Alpami in Sredozemljem nastalo območje visokega zračnega tlaka, v višinah pa obsežen greben z zelo toplo in suho zračno maso. Iberski polotok in južni del Francije bo zajel nov vročinski val, ki se bo kasneje predvidoma širil nad srednjo Evropo.

Temperature nad 30 stopinjami Celzija se bodo v osrednji Sloveniji in na jugu države nadaljevale tudi naslednji teden, ko pa za zdaj nevihte niso napovedane:

Temperature v naslednjih dneh. FOTO: Arso
Temperature v naslednjih dneh. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije