POŠKODOVAN

Iskanje 13-letnika ustavljeno, to je sporočila policija

Najstnik je od doma odšel popoldne.
Fotografija: Policija je sporočila, kaj je z najstnikom. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Policija je sporočila, kaj je z najstnikom. FOTO: Jure Eržen, Delo

Policija je preklicala iskanje 13-letnega otroka. Poškodovanega so ga našli na območju Straže v iskalni akciji, v kateri so sodelovali policisti, gorskih reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov in pripadniki letalske policijske enote.

Najstnik z Bleda naj bi od doma domnevno odšel ob 16. uri na tek na Stražo na Bledu. Domov se ni vrnil. Iskalna akcija se je na območju Straže na Bledu pričela ob 19.17 pod vodstvom policije. Reševalci GRS Radovljica, gasilci PGD Bled in Ribno, enota reševalnih psov SIP Gorenjske in ZRPS Gorenjske, Letalska enota Policije in policisti PU Kranj so preiskali celotno območje Straže in izsledili otroka. Otroku, ki je bil poškodovan, je bila nudena prva pomoč, prenesli so ga do makadamske ceste, kjer so ga prevzeli reševalci z Bleda in ga prepeljali v UKC Ljubljana, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Okoliščine ne kažejo na tujo krivdo, podrobno preverjanje okoliščin pa še poteka, sporoča kranjska policijska postaja.

Že teden dni pa je pogrešana 17-letna Demi Fakin iz vasi Hruševica pri Sežani. Od doma je odšla 16. septembra in se do danes še ni vrnila. Vse, ki bi mladoletno dekle videli ali vedeli, kje se nahaja, policija prosi, da podatke čim prej sporočijo najbližji policijski postaji, na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije