DISKOTEKA GROZE

Razkrivamo, kaj se dogaja s slovensko diskoteko, kjer so umrla tri dekleta

Letos bo minilo 17 let od tragedije, ki je pretresla Slovenijo.
Fotografija: Leta 2005 je prišlo grozljive tragedije pred pirniško diskoteto. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Leta 2005 je prišlo grozljive tragedije pred pirniško diskoteto. FOTO: Marko Feist

23. decembra 2005 se je več sto mladih zbralo pred diskoteko v Spodnjih Pirničah pri Medvodah, a v diskoteko niso mogli vstopiti, saj je bila prezasedena. Obiskovalci so okoli 22. ure začeli pritiskati proti vhodu, nekatere so potisnili ob kovinsko ograjo, ta pa je popustila. Množica je do smrti poteptala dve 17-letnici in 15-letnico, še pet mladih je bilo poškodovanih. Lastnik Lipe Robert Zavašnik je bil spoznan za krivega, a je izginil in se zaporu izogibal do zastaranja primera.

Sedaj se je objekt, kjer se je zgodila tragedija, pojavil na spletni dražbi. Večje posestvo v Spodnjih Pirničah se prodaja za 460.000 evrov. Sestavljena je iz kleti, pritličja in mansarde. Celotna površina objekta meri 757 kvadratnih metrov. Vse skupaj je bilo ocenjeno na 920.000 evrov, na drugi dražbi pa je cena občutno padla in se skoraj prepolovila. Diskoteka je sicer obratovala in zadnje čase so tam potekale zabave, zakaj je prišlo do spletne dražbe, pa ni znano.

Varščina znaša 92.140,90 evra. Javne dražbe se smejo udeležiti tisti, ki najpozneje tri delovne dni pred dražbo, to je najkasneje 27. maja 2022, položijo varščino.

FOTO:
FOTO:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije