ANKETA POP TV

Poglejte, katerih pet politikov imajo Slovenci najraje ...

Anketa Pop TV razkriva: največji vladni stranki je podpora v primerjavi z avgustom upadla za pol odstotne točke, SDS pa za 5,5 odstotne točke.
Fotografija: Premier Robert Golob in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Premier Robert Golob in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. FOTO: Leon Vidic, Delo

Vlada je v septembrski anketi Mediane za Pop TV spet dosegla rekordno podporo po zadnjih volitvah. Podpira jo 58,9 odstotka vprašanih, 28,8 odstotka ji nasprotuje, 12,3 odstotka vprašanih je neopredeljenih. Med strankami ima največjo podporo Gibanje Svoboda, in sicer 30,9 odstotka, sledi SDS s 17,9 odstotka glasov.

Največji vladni stranki je podpora v primerjavi z avgustom upadla za pol odstotne točke, SDS pa za 5,5 odstotne točke. SD je podpora zrasla za 0,6 odstotne točke, na 5,6 odstotka. NSi je podpora upadla na 4,8 odstotka (avgusta 5,5 odstotka), Levici pa na 4,4 odstotka (avgusta 5,3 odstotka).

Med neparlamentarnimi strankami bi stranka Resni.ca prejela 3,6 odstotka glasov, SNS 1,7 odstotka, Vesna 1,4 odstotka, Naša prihodnost in Dobra država 1,2 odstotka, Naša dežela 1,2 odstotka, Piratska stranka 1,2 odstotka, SLS 0,8 odstotka, Konkretno pa 0,6 odstotka glasov. Neopredeljenih je 15,4 odstotka vprašanih, katero drugo stranko bi volilo 1,3 odstotka vprašanih, nobene 5,4 odstotka, 2,3 odstotka sodelujočih ni želelo odgovoriti, pol odstotka pa bi jih oddalo neveljavno glasovnico.

Med politiki tako kot njegova stranka še vedno ostaja najbolj priljubljen premier Robert Golob. Sledi mu zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, za njim pa je predsednik republike Borut Pahor, ki je z avgustovskega drugega mesta zdaj zdrsnil na tretje. Na četrtem mestu je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, na peto mesto pa se je uvrstil kandidat za predsednika republike in poslanec SDS Anže Logar.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo opravil med 19. in 22. septembrom na reprezentativnem vzorcu 729 vprašanih.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije